Kategorier
Generelt

Det handler ikke kun om penge, men det har en masse at gøre med investering

Synd og sorg overalt

Mennesker, der dør i fortvivlelse

Happy Birthday til dig; Tillykke med fødselsdagen.

Når et barn, gav min bedstefar mig en sprød dollarseddel til min fødselsdag. Det var ikke om penge. Det var omkring ham. Som barn hørt jeg også teologiske og monetære snipes på kirken, “alle kirken ønsker er mine penge”. Denne uge, påmindes vi om, at det ikke handler kun om penge; Det handler om manden.

Teologisk jargon (“synd”) kan ikke være relevant at dine samtaler. Men sorg fremkalder altid tab, vækker spørgsmål om hvilke spørgsmål, og tårer bliver vores ordforråd. Så hvad har dette at gøre med aktiemarkedet? Sjovt skulle du spørge.

Hver corporation (fortjeneste eller nonprofit) skildrer sit lederskab. Virksomhedernes bestyrelser og officerer kan skjule i et stykke tid bag pressemeddelelser og balancer, men åbenbaring i sidste ende kaster lysstråler på bestyrelseslokale, office-pakken og sakristiet.

Forbes magazine vedligeholder et “Corporate skandale ark” det viser twenty-to New York Stock Exchange selskaber under nuværende anklage for regnskab “imbroglios”.

Deres “synder” beskrevet: “… overvurderede resultater ved oppumpning kapital udgifter og skjule gæld”…

“Makulering dokumenter… efter SEK (Securities Exchange Commission) lanceret en undersøgelse…”

“Øget overskud og hid gæld sammentælling over $1 milliard…”

“Overvurderet 100 millioner dollars i salg…”

Sorg? Bitter skuffelse for investorer, pension modtagere, virksomhedens medarbejdere (mail room kontorelever, pedeller), børn og skatteydere. Det handler om penge.

Proxy sæson busies mig med læsning og stemmer på vegne af klienter. Fuldmagter give tilladelse til direktører “vælger”, “godkende” og “ratificere”. Aktionærerne sender proxy afstemninger med tillid til, at bestyrelsen vil handle med integritet. Mange ikke.

I løbet af 2003, under John Paul IIS ledelse, autoriseret pavens velgørenhed 69 millioner dollars i udgifter til at dæmpe de “alvorlige vanskeligheder forårsaget af spændinger og konflikter” rundt om i verden. Menighedsmedlemmer give med tillid til, at pavens velgørenhed vil handle med integritet. Han gjorde.

8 kommentarer til “Det handler ikke kun om penge, men det har en masse at gøre med investering”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.